Miksi me aivan kuin eläisimme tätä aikaa varten, tätä katoavaisuuden aikaa varten? Elämme yltäkylläisyydessä, niinkuin se olisi loputonta. Emme laita itseämme koetukselle, emme kurita / aseta himojamme ja ruumistamme. Vaan elämme tätä aikaa varten - nimenomaan.

Mitä se hyödyttää, nauttia ja nauttia, iankaikkisuus näkökulmasta. Onhan toki kaikki yltäkylläisyys Jumalan siunausta ja armollisuutta meitä kohtaan. Mutta jäämme helposti siihen tilaan. Ei elämä ole vain sitä.

Maailmassa on myös paljon köyhyyttä, sortoa ja pahuutta. Voisi ihan senkin tähden miettiä oma elämän rakenteita. Kaikkialla ei ole näin hyvää elintasoa. Sillehän emme voi mitään. Mutta ihmisiä olemme, kuten nekin jotka elävät mitättömyydessä ja kurjuudessa. He elävät sitä joka päivä.

Miksi siis me emme eläisi viikkoa tai kuukautta, tai edes yhtä päivää erottautuen Jumalalle? En tarkoita että tekisit sitä köyhän maailman sympatiomisen tähden. Vaan sen tähden että erotat itsesi iankaikkisuutta varten, loitonnat itsesi tämän maailman ajan kontrollilta. Olen jo aiemmin kirjoittanut, opetuslapseus-koulusta. Joka tarkoittaa sitä, että luemme Sanaa, imemme sitä, rukoilemme, ja varta vasten opimme.

Jeshuan opetuslapset kun olivat Hänen seuraajiaan, erottautuivat maailmasta. Tosin he eivät paastonneet, koska silloin Hän, seurakunnan ylkä oli heidän kanssansa. Mutta nyt Hän on ylhäällä. Opetuslapseus on erottautumista. Ei maailmaan mukautumista.

Tämän ajan yltäkylläisyys on katoavaa. Me ihmiset emme ole ruumis ja himo. Meidän todellinen elämä ja sisin on sisällämme. Se ei ole lihaa ja verta. Vaan hengellinen olemus -sielu-, joka käsittää tietoisuutemme ja tunteemme ja omantuntomme. Tämä on se meidän olemus, jota pitää ruokkia ja ravita! Tämä on ensisijainen osa meitä. Tätä eniten pitää ruokkia ja varjella.

Sillä, tämä katoamaton osamme meissä, on iankaikkinen olemuksemme. Mitä me kylvämme - sitä me niitämme. Lihassa lihan turmion, hengessä kylvämme iankaikkista katoamatonta varten. Me olemme iankaikkisia olentoja. Kylvä hyvä kylvö. Älä ohdaketta, ja tappuraa. Siivoa sisimpäsi, anna Herran tulen puhdistaa sisimpäsi. Polttaa kaikki kuona pois.

Kiinnitä huomiosi Kristukseen, älä maailmaan. Älä elä tätä aikaa varten, vaan elä iankaikkisuutta varten, rakentaen iankaikkista - ikuisuus olemustasi Hengessä ja Jumalan Sanan kautta. Elä maailmassa, mutta älä maailmasta, eli sen riippuvaisuus älköön kahlitko sinun aikaasi erottautua Herralle, eikä se asettako sinua suvaitsemaan tai tekemään Jumalan tahdon vastaisia asioita. Älä ole osallinen mihinkään mikä on Jumalan tahdon vastaista. Pidä omatuntosi puhtaana aina.