Olen ollut sellaisessa paastossa, jossa olen juonut vain rasvatonta maitoa. Olen pitänyt sellaisen paaston, jossa olen syönyt vain kaksi kananmunaa illassa, ja lisäksi juonut erittäin laihaa teetä. Olen pitänyt sellaisen paaston jolloin olen syönyt vain kaksi karjalanpiirakkaa päivässä, ja erittäin laihaa teetä. Olen pitänyt sellaisia paastoja, joilloin olen juonut erittäin laihaa teetä, kahvia ja light-mehuja, enkä syönyt mitään sen lisäksi. Kaikki nämä paastot ovat ollleet väh. 2 viikon mittaisia. Ja sokeria en ole käyttänyt. Teen tai maidon sekaan olen laittanut lorauksen maitoa, koska sen jälkeen juoma on ollut kuin jugurttia. Ilman maitoa se olisi liian karvasta.

Paastoni on aina olleet sellaisia, että en ole halunnut pikapaastoilla, vaan venytellä sitä. Eli jos olisin vain vedellä, en ehkä selviäisi viikkoakaan, mutta teellä ollessa selviän todella pitkään. Pitkä aika suo paljon enemmän asioita, ja tuloksia (hengellisä sekä fyysisiä) kuin lyhyt ja rankka. Mutta etusijalla on aina oltava Jumalan tavoittelu. Hengellisessä paastossa, on todella asioita, joita tulisi ottaa huomiooon. Olen siis joutunut kokemaan yhtä ja toista taistelua ja todellisuutta. Jos on heikko uskova tai herkkä hengellisille asioille, kovin tunteellinen, eikä varustautunut Hengellisesti - en suosittele pelkkää paastoa vain vedellä.

Vaan silloin suosittelen paastoa, jossa ei ole sokeria, mutta maitoa, jossa on hieman hiilihydraatia ja proteiinia. Maito myös estää ketosiinituotannon tulon. Jos olet vedellä, ketosiini tuotanto ilmaantuu neljän päivän päästä, ja se pysyy niin kauan kiusana, kuin olet päässyt elimistön kuonaaineista eroon. Kamalin asia paastossa on ketosiini. Se on kuin olisi rikissä, hengittäisi rikkiä, hikoilisi rikkiä. Se on hirvittävää. Se on kuin olisi kadotuksen liemessä upotettuna.

-- - - -- - -- - -- - -- -- -- -- --- - -- - -- -- -- -- - -- -- --- -- ---- --- --- -- -- -- ---- -- --
Aikaisempaa tekstiäni aiheesta:
HeavenHeart
Paastoaminen ja Jumalan itsensä salojen arvoitelmat osat. 1 - 3
-- - - -- - -- - -- - -- -- -- -- --- - -- - -- -- -- -- - -- -- --- -- ---- --- --- -- -- -- ---- -- --

Paastojeni aikana en ole koskaan huuhdellut suoltani, olen sen tyhjentänyt aivan tyhjilleen heti alussa (metalax) ja se on riittänyt hyvin. En ole koskaan pitänyt dieetti tai terveyspaastoja. Vältän sellaisia. Uskon että Jumalan Henki aina säätää, mikä on juuri tuolloinen ote siihen. Hengellinen paasto on aina Jumalan ihme. Siihen en koskaan ajattele ryhtyväni päiväksi, viikoksi tms... se on aina määrittelemättömän pituinen aika. Sen päätös ja pituus on Herran käsissä ja ratkaistavissa. Koska se on Herrasta niin Hän päättää siitä, Hän huolehtii siitä. Itse lakkaan silloin huolehtimasta.

Kaikkiin paastoihini on sisältynyt myös television katselusta pidättäytyminen (ei ole enää minulla olemassakaan), pelien peluusta pidättäytyminem, ihmisten riippuvuuksista irrottautuminen ym... (kaikki vaan menettää ottensa, sielu ei janoa niitä, ei tyydyty niistä) Paastoni on aina olleet kokonaisvaltaisia, joka aluetta koskevia. Todellinen hengellinen paastoaja, ei paastonsa aikana, kiroile, katso televisiota, ei harjoita moraalittomuutta, hekumoi ruuasta jne... Vaan kaikki se on myös ohessa pois laitettua - sen vaikuttaa nimenomaan Jumalan Henki.

Paaston aikana, voi nauttia kauneudesta, puhtaudesta, siisteydestä, ylistää, palvoa, laulaa, lukea Raamattua ym... Mutta ei koskaan tule ihmisten edessä mököttää ja surkutella. Paaston aikana olisi paras olla mahdollisimman vähän tekemisissä ihmisten kanssa. Paaston aikana myös olisi hyvä antaa säästämänssä ruokarahat köyhillle tms... säästöt evankeliumin työhön, avustuksiin tms... tai sitten lyhentää viime kädessä velkoja.

Ihminen kuluttaa ruokiin aivan uskomattomia summia rahaa. Kuinka moni köyhä josssakin maassa saa syödäkseen 50 eurolla? Sillä köyhä suomalainen elää kernaasti kuukauden. Sillä saa tarjouksista 50 kiloa puuroutumatonta riisiä. Ja köyhissä maissa euron valuutta kurssi on aiva toinen, kuinka monta kymmentä kertaa (50) tuon määrällä sillä summalla siellä saakaan silloin? Jos siellä rahan arvo vaikka olisi 10 osa tästä niin sehän tarkoittasi 500 kiloa - eli 500 kiloa riisiä, jonka voisit kuluttaa yhtenä ainoana viikkona yksinäsi täällä suomessa hampurilaisiin ja pihveihin. Voisin kahdella sadalla eurolla ruokkia 2000 perhettä jossakin maassa, eli 2000 (kiloa) päivää yhdelle perheelle å100gr. henkilö, jonka kulutat itse 20 päivässä.

-- - - -- - -- - -- - -- -- -- -- --- - -- - -- -- -- -- - -- -- --- -- ---- --- --- -- -- -- ---- -- --
Aikaisempaa tekstiäni aiheesta:
HeavenHeart
Sapatti ja paasto ~ Jumalalle erotettu ja Pyhitetty
-- - - -- - -- - -- - -- -- -- -- --- - -- - -- -- -- -- - -- -- --- -- ---- --- --- -- -- -- ---- -- --

Vaikka vuodessa on vain 365 päivää. Menee jo (ulkolasku) pää, laskuissa sekaisin, mutta olisiko että jopa tuon laskuynnäyksen perusteella 20000 ihmistä voisi sillä saada yhteensä joka päivä 100grammmaa riisiä? Joka tapauksessa erot on huimia. Mitä hyötyä on paastota sitä varten että saisi rahaa kerättyä jonkin käteishankintaan. Mitä siitä on hyötyä? Raamattu käskee että paaston aikana päästämme köyhät majaamme, tykömme, taloihimme - ruokimme ne, vaatetamme ne joilta puuttuu, avustamme köyhiä. Eli se mitä meiltä säästyy, niin annamme sen heille, uhrilahjana Jumalalle. Se on Jumalan tahto!

Tee kuten sinä tahdot että sinulle tehtäisiin. Jos olet köyhä ja joku uskova paaston ihminen tulee tykösi, ja antaa sinulle ruoka-annoksensa, ja saisit samalla kuulla evankeliumin, mitä ajattelisit? Tuo uskova ei söisi, ja vaan antaisi sinulle oman päiväannoksensa, siksi koska rakastaa Jumalaa, ja Jumala vaikuttaa rakkautta sinuun hänen kauttansa. Mitä ajattelisit? Eikö niin, että Jeesus olisi ikäänkuin tullut palvelemaan sinua? Eikö olisi ihana antaa Jumalalle omastaan. Mitä me tänne haalimme turhaan?! On ihanaa vapautua omaisuudesta, velvotteista, taakoista, huolista. Jos on jotain tarpeetonta - on ihanaa se antaa Jumalalle.

Ihan sama mihin kohteeseen se menee. Sinähän annat annat sen Jumalalle, etkä jollekin kohteelle. Jumala johdattaa näitäkin asioita ihanalla tavalla. Jos olet epävarma älä tee mitään (pidä asia jemmassa ja odota johdatusta). Odota varmuutta. Epävarmuus on epäuskoa. Jumalalla on nämäkin asiat käsissä. On ihanaa antaa Jumalalle lahjoja, ne on tuoksuvia ja mieluisia Hänelle. Jos sinusta tuntuu pakolta - älä missään tapauksessa anna!!! Jumalalle uhratun uhrin täytyy nimittäin aina tuoksuta suloiselta, ei kitkerältä. Sen täytyy olla aina annettu kiitoksella, antaumuksella ja ylistyksellä sekä täydellä sydämellä ja antaumuksella.

Myös unesta pidättäytyminen vastaa usemman päivän paastoa. Jos paastoat kolme vuorokautta pelkällä vedellä ja valvot koko sen ajan, olet todella paastonnut vahvasti. Esterin säätämä paasto oli tälläinen. Piti kolme vuorokautta paastota kellon ympäri, ja todennäköisesti silloin tosi monet myös valvoivat sen koko ajan putkeen, koska oli kyseessä todellinen uhka, siis koko kansan eliminointi eli hävitys. Itse vastaavanlaisessa tilanteessa varmasti en voisi myöskään nukkua, vaan valvoisin ellen sitten pyörtyisi.

-- - - -- - -- - -- - -- -- -- -- --- - -- - -- -- -- -- - -- -- --- -- ---- --- --- -- -- -- ---- -- --
Aikaisempaa tekstiäni aiheesta:
HeavenHeart
Paastojakeet
-- - - -- - -- - -- - -- -- -- -- --- - -- - -- -- -- -- - -- -- --- -- ---- --- --- -- -- -- ---- -- --

http://vuodatus.net/site/control/editblog?id=269953&start=20