Mitä sanoisitte, siihen kun useimmat uskovat ovat kastettuja Isä ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, niin onko se oikein? Matteuksen Evankeliumia käytetään siinä tukena, mutta Apostoli Paavalin kirjoituksissa sekä Apostolien tekojen kirjoituksissa aina mainitaan, että se tapahtui Jeesuksen Messiaan nimessä. Sillä eihän Pyhän Hengen nimessä rukoilla Jumalaa, Isän nimessä rukoilla Jumalaa, tai Pojan nimessä rukoilla Jumalaa. On vain yksi välimies. Toisaalta jos näiden kolmen nimessä kastetaan, voitaisiin yhtä hyvin kastaa Pyhän kolminaisuuden nimessä tai kastaa kolmesti, yksi kerta Isän nimeen, yksi kerta Pyhän Hengen  nimeen ja kolmas kerta Pojan nimeen, sillä matteuksen 33/38 versio saattaa jättää sellaisenkin vaihtoehdon jäljelle, jos oikein todella tarkkaan tulitsemme, sillä siinähän on kunkin persoonan välillä "ja" -sana.
 
Mitä siis tähän sanomme? Onko Pyhä Henki kuollut ristillä, noussut viikon ensimmäisenä päivänä  (sunnuntaina) haudasta, entäpä Isä Jumala? Toisaalta emme voi myöskään kastaa pelkästään Pojan nimessä, sillä Hänellä on nimi olemassa joka on Messias. Siispä on niin että Jeesus Messias on ristille naulittu ja haudattu sekä noussut haudasta ylös, ja siksi olemme Hänen kuolemaansa kastetut (eli Häneen), Isä ei kuollut, Pyhä Henki ei kuollut. Toisin sanoen on väärin kastaa uskova Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen !!! Jotkut sitten ajattelevat että se mitä Jeesus sanoi, se on pätevämpää kuin seuraavat kahdeksan viittausta Jeesuksen Messiaan nimessä kastamiseen ja siksi sitä noudatetaan.
 
Messias kantoi syntimme päällänsä ristille, ja nousi voittajana haudasta. Isä ei kantanut syntejämme (sillä Hän on Taivaissa aina), Pyhä Henki ei kantanut syntejämme ja sairauksiamme ruumiissaan (sillä Hän on Henki). Vain Messiaan Jeesuksen nimessä me palastumme, ja Hänen nimesssään me tulemme oikein kastetuksi. Mikään ei puolusta sitä teoriaa, että meidät pitäisi kastaa kolminaisuuden nimessä, sitä ei voi Raamatulla puolustaa yksinkertaisesti, sen voi ainoastaan kumota. Raamattu 2005 versiossa asiat on oikealla tavalla käännettynä. Ei olekaan niin varma tosiasia että Jeesus olisi opettanut kastamaan kolminaisuuden nimessä, vaan omassaan. Eikö tämä olekin vain valtavan selvä asia ?! 
 
Helluntaiseurakunnat, vapaaseurakunnat ym... noudattavat kastetta Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä sanoin. He väittävät opetuksiani Raamatun vastaisiksi keskustelufoorumeilla, siksi kun käsitän ja luen asiat toisin, kuin mitä siellä on käytännön tapoina noudatettu. Olisi tärkeää kaikkien seurakuntien ottaa tämä sanoma vastaan, ja kastaa tästä edespäin tällä tavalla ulottamalla ihmiset Messiaaseen (kristukseen). Monet ovat käyneet kaikenlaisia teologisia kouluja, mutta eivät ole tätä vieläkään tajunneet ja edelleen noudattavat sitä mitä aina on noudatettu.
 
Tahtoisin mennä Israelissa (Jordanissa) vielä  kasteelle uudestaan, jos joskus sinne pääsisin. Muuten minulla ei olisi mitään sitä vastaan että minut kastettaisiin uudestaan, ja seuraavalla kerralla Jeshua Ha´Mashiaan (Messiaan) nimeen.
 
 
 
*  *  *  *  *  *  *
 
1.Piet 3:21 Tämän vertauskuvan mukaan myös nyt kaste pelastaa meidät — joka ei ole lihan saastan poistamista, vaan hyvän omantunnon pyytämistä Jumalalta — Yeshuan Messiaan ylösnousemuksen kautta,

Kol 2:12 tultuanne Hänen kanssaan haudatuksi kasteessa, jossa teidät myös on Hänen kanssaan herätetty henkiin, uskon kautta jonka vaikuttaa Jumala, joka on herättänyt Hänet kuolleista.

Gal 3:27 Sillä kaikki te, jotka olette Messiaaseen kastettuja, olette pukeneet yllenne Messiaan.

1.Kor 1:13 Onko Messias jaettu? Ei kai Paavalia ole ristiinnaulittu teidän puolestanne? Vai onko teidät kastettu Paavalin nimeen?

Room 6:3 Meidät on siis yhdessä Hänen kanssaan haudattu kasteen kautta kuolemaan, jotta niin kuin Messias herätettiin kuolleista Isän kunnian kautta, samoin tulee meidänkin vaeltaa uudistuneessa elämässä.

Apt 19:5 Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Yeshuan nimeen.

Apt 8:16 sillä Hän (Pyhä Henki) ei ollut vielä tullut yhteenkään heistä, vaan he olivat ainoastaan kastetut Herran Yeshuan nimeen.

Apt 2:38 Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Yeshuan Messiaan nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

Matt 28:19 Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä [Minun nimeeni] — [Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen].

Raamattu2005

http://vuodatus.net/site/control/editblog?id=350904&start=0