Jos ei olla Lain alla, niin ollaan silloin laittomuuden alla. Armo ei ole Lain vastakohta. Laki on vallitseva juttu, mutta armo on toimenpide. Laki perustuu sääntöihin, ja niin myös armo. Laki ja armo on käsikädessä. Laittomuus ja tuomio ovat myöskin yhtä, mutta ei vastakohtia.

10 käskyä ovat meille absoluuttinen Laki (LAINTAULUT!). Muut Tooran asetukset ovat opetuksia, koska toora tarkoittaa opetusta.

Daavid rakasti Jahweh´n asetuksia ja tutki niitä öisin. Ilmeisesti tutkiminen haastaa ihmistä antautumaan kokonaisemmin miellyttämään Jahweh´a ja näin pitämään Hänen opetuksistaan kiinni, sekä käskyistään. Moraalisäädöksillä halutaan suojella ihmisiä. Jos niitä ei totella menee kaikki mulin mallin, kuten maailma sen osoittaa. Jahweh´n asetukset on ihmisen parhaaksi, kaikkein parhaimmaksi ja korkeimmaksi asetettu, joten niitä noudattavan ei tarvitse katua, eikä joutua eksyksiin. Niiden noudattaja on Kaikkivaltiaan siipien alla, joten ns. laki onkin kuin turvalliset kotkan siivet yllä.

Koska Tooran opetukset ovat elämän ohjenuora, ei tarvitse olla orjuudessa, sen suhteen jos ei niitä voi täyttää kokonaan. Niiden kunnioittaminen on niiden arvostamista, ja niiden noudattamista. Kukaan ei niitä voi koskaan täysin täyttää. Jos niin olisi, ei Daavid olisi niitä tutkinut öisin. Sellainen tutkii, jolla on vielä asioita omaksumatta.

Messias sanoi fariseuksille, että teillä on laki ja profeetat. Käännös on väärä. Juutalaisilla on vanhassa testamentissa profeettojen kirjat ja opetuskirjat (Toora). Raamatussa siis opetukset on käännetty Laiksi, vaikka opetukset eivät tarkoita samaa asiaa. 10 käskyä ovat Laki, mutta ne ovat pelkistetty käskyiksi. Joka rikkoo yhdenkin käskyn, on rikkonut koko Lain, eli sellainen on rikkonut koko 10 käskyä, joka on yksi Laki. Kyse ei ole 613 pykälän lain rikkomisesta.

Selkeästi:

10 käskyä (käsky=pykälä=sääntö), muodostavat yhden Lain. Joka niitä noudattaa, elää jatkuvassa armossa. Mutta joka rikkoo Laissa olevia 10 käskyä, hän pysyy tuomion alla (laittomuus). Raamattu sanoo että viimeiset ajat on laittomuuden päiviä! Nyt on monessa seurakunnassa opetusta, että 10 käskyä kuuluu vain juutalaisille. Eikö se osoita laittomuuden olevan vallassa?

613 Tooran pykälää sisältää säädöksiä Israelin kansalle, joiden mukaan elää korkeammin moraalista elämää ja uskollisuudessa Jahweh´lle.  Nämä on hyödyllisiä tämän päivänkin uskovalle, koska ne osoittavat meille Jahweh´n parhaan suunnitelman ihmiselle. Sitten on säädöksiä uhraamisesta, mutta sen on Messias täyttänyt, joten näitä ei tarvitse kenenkään kirjaimellisesti tehdä (eivät ole moraalisäädöksiä). Nämä 613 asetusta eivät ole Laki, koska niitä ei ole kirjoitettu Laintauluihin ja käsketty laittamaan Liiton arkkuun (sydämeen) 10 käskyn tavoin.

Tooran asetuksissa on puhtauteen liittyviä asetuksia (ympärileikkaus, kuukautiset, sairaudet, saastaiset eläimet, syöminen), ja moraaliin (seksuaalisuhteet, pukeutuminen, ulkonäkö), sekä rauhassa elämiseen. Nämä kaikki on hyödyksi kaikille ihmiskunnassa, koska Jahweh tietää ihmisen parhaimman moraalia ja terveyttä myöten. Nämä sisältyy opetukseen, ja nämä eivät ole Laki. Nämä on ihmiselle etu!

Raamattua jossa on ollut käännösvirheitä (33/38) on nyt muutettu (92) entistä kauemmaksi totuudesta. Näin vahvistetaan olemassa olleita virheitä. Mutta Raamatun täytyy aueta juutalaisesta näkökulmasta. Jopa ortodoksi-juutalaisuus käsittää väärin Sanaa useassa kohden. Ehkä heillä syynä on siihen messiaaniset ja kristityt, että täytyy olla mahdollisimman toisessa ääripäässä.

Kuka vain aito uudestisyntynyt voi elää ainoastaan noudattamalla 10 käskyä (LAKI), ja silloin hän tekee Jahweh´n tahdon. Mutta hän tekee vielä paremmin Jahweh´n tahdon, jos noudattaa Tooran säädöksiä, jotka ovat hänelle extraa ja vapaaehtoisia, jotka ovat myös Jahweh´lta. Uudestisyntyneen ihmisen täytyy ymmärtää 10 käskyn arvovalta, ja pyrkiä ymmärtämään sen sisältö, sekä Sapatti joka siihen sisältyy. Tämä on se Laki, joka ratkaisee armon ja tuomion välillä.Kuka tahansa katuva saa armon, mutta ollakseen kuuliainen 10 käskylle.

Jahweh´n Laki joka sis. 10 käskyä on muokattu alkuperäisestä. 10 käskyä täytyy pitää sellaisenaan ja alkuperäisesti esillä. Jahweh´n Lakia ei saa typistää, muuttaa siitä kirjaintakaan, sanaakaan. Kirkollisen kaavan mukainen 10 käskyä on kirottu, sillä se ei enää ole pätevä. Jahweh´n käskyssä, täytyy asettaa Hänen Nimensä (lyh. YHWH) esille (ei nimen korvike, Herra). Rakasta Jahweh´a sinun Jumalaasi ..

Vanhassa testamentissa mainitaan että Israelin kansasta ihmisiä kuoli yllättäen. Kyse aina oli 10 käskyn (LAIN) rikkomisesta. Sapatin rikkoja kuoli, avion rikkoja kuoli (joka harrastaa avioliiton ulkopuolista intiimiä suhdetta), murhaaja kuoli, himoitsija kuoli, Jumalanpilkkaaja kuoli, epäjumalanpalvelija kuoli jne.. Joka kohdassa rikkomus koski 10 käskyn LAKIA. Säädöksiä rikkoneet eivät kuolleet, mutta heitä saatettiin muutoin rangaista tai ojentaa. 10 käskyä on KOVA JUTTU, mutta Tooran 613 pykälää on mietoa siihen verrattuna.