On todella oltava nöyrä, että voi olla edes Jumalan käytössä Hänen virrassaan ja äänenä. On oltava todella antautunut, että voi sanoa varmasti, olevansa Hänen Sanassaan kiinni. Kukaan joka on paisunut itsessään, ei voi elää Jumalan Kunniaksi ja kirkastaa Kristusta omalla vaelluksellaan. Kukaan Herralle täysin antautunut ei voi omistaa mitään hengellistä. Vaan Herra omistaa kaiken. Hänen on kaikki valta ja Herraus.

Kukaan joka on Herrassa, ei voi olla samaan aikaan Häntä ja Hänen palvelijoitaan vastaan. Kukaan joka on pukeutunut Herraan, ei voi palvella muuta Herraa, kuin Häntä, sillä Hän on pää, Hän on komentaja, Hän on omistaja, Hän on Luoja ja sovittaja. Ihminen ei voi ottaa mitään, ellei Hänelle sitä anneta ylhäältä. Jumalan Sanan väärinkäyttö, on Jumalan solvausta. Koska Jumalan Sana on Pyhä Sana. Pyhää ei voi sovittaa lihaan. Pyhä sopii vain ainoastaan Pyhässä Veressä vihmottuun uhriin ja alttariin.

Jumalan kasvojen eteen ei voi tulla ilman uhria ja ilman verta - Pyhää uhriverta. (Pääsiäislampaamme on Kristus - elävän Jumalan uhrikaritsa, joka itse uhrautui koko maailman edestä ristillä, vain Hänen sovitusveri on tie Jumalan Pyhien kasvojen eteen.) Jumalaa ei voi häpäistä. Joka hänet häpäisee, tulee itse sen tuomion alle. Sillä Jumala on Sana ja Pyhä, ja tämä Sana on tuomitsija, siis Hän on Jumala itse. Kukaan ei voi palvella Jumalaa omaneuvoisesti. Ilman Jumalan tahdon ja Sanan kuuliaisuutta, teot on hyödyttömät.

Jumalan on Kunnia ja Pyhyys, Jumalan Karitsan on Kunnia ja Pyhyys, ja Kunnian ja Pyhyyden Henki on uskovassa. Ei ironian, ei itsekunnian, vaan Jumalan Pyhyyden ja suvereenisuuden Henki. Jumalan pelko on viisautta. Karttaa pahaa, karttaa epäpyhää ja vastustaa syntiä, erottautua siitä. Jumalan temppeli on Pyhä. Joka sen saastuttaa, häpäisee itsensä.

Jumalan temppelin ylipappi on Jeshua Messias. Ja vain ja ainostaan Hänen Pyhä Sanansa on sydämeen piirretty laki. Ei lihan ja mielen tekojen kautta syntyvä kuuliaisuus ja usko, vaan usko ja sen tuottama kuuliaisuus - Jumalan Hengen vaikutuksessa.

Ilman Pyhää Henkeä on mahdotonta olla kuuliainen Herralle. Ilman Pyhää Henkeä on mahdotonta palvella Häntä. Ilman Pyhää Henkeä on mahdotonta kirkastaa Häntä. Ilman Pyhää Henkeä on mahdotonta olla nöyrä ja antautunut palvelija. Ilman Pyhää Henkeä on mahdotonta erottaa Pyhää ja epäpyhää toisistaan. Ilman Pyhää Henkeä on mahdotonta olla otollinen Jumalalle. Ilman Pyhää Henkeä ei ole voitelua.

[ Jes. 10:27 Ies särkyy yltäkylläisyyden pakosta (eräs käännöstulkinta: Ies tuhoutuu voitelun voimasta). ]

Eli siis synnin ies ei kestä, siinä missä on Jumalan Pyhän Hengen voitelu. Se lakkaa, sen juuri tuhoutuu, sen aisat tuhoutuvat. Synti lakkaa, se ei kestä voitelun alla. Sillä se voitelu on Pyhä voitelu. Synti orjuuttaa, se on riippuvuus, se on kytkin. Mutta se hajoaa - kun Jumalan Hengen voitelu pakottaa sen tuhoutumaan. Tämä Pyhän Hengen polttoöljy on pakkasen kestävää, se ei jäädy, eikä jähmetä. Vaikka maailma on kylmä ja kova paikka, ja kaikenlaiset henkivallat vaikuttaa milloin missäkin. Niin kun on Pyhän Hengen polttoöljyllä voideltu, niin olet varmasti kuuma ja myös käynnissä. Ja kun olet käynnistetty, niin kukaan ei voi ulkoapäin sinua pysäyttää ja sulkea. Sillä avain on sinulla. Ja sinä ohjaat ja päätät.

Kuvittelen auton tässä mielessäni, jos istut autossa, ja olet lukinnut ovet. Ei kukaan voi ulkoapäin ohjata ja pysäyttää sitä. Ellet avaa ovea. Älä siis avaa ovea viholliselle. Pysy Jumalan Hengen täyttämänä ja muuraa kaikki epäuskon ja ihmispelon luukut kiinni. Anna ainoastaan Jumalan ohjata kulkuasi. Mene sinne minne Hän johdattaa, sitä tietä. Älä kuuntele mielipiteitä, äläkä myöskään takerru ihmiseen.

Tartu Jeesukseen täysillä, koko painolla, koko sielulla ja tahdolla. Älä katso taaksesi, älä pälyile sivuillesi. Vaan mene Herran johdossa. Kuule Häntä, seuraa Häntä. Sillä Jeesus on Herra - ainoa Herra. Pysy Herrassa, niin olet väkevä, ja vahva. Silloin et huoju sinne tänne ja silloin kaikki epävarmuutesi väistyy. Älä luota elämääsi ja tulevaisuuttasi luodun varaan, vaan luota Luojaan, vain Luoja on ainoa joka pysyy varmana Sanojensa takana, sillä Hän on pitäytynyt ja pitäytyvä omaan Pyhään muuttumattomaan Sanaansa.

[ 1.Joh.2:27 Mutta te — teissä pysyy se voitelu jonka olette saaneet Häneltä, eikä teillä ole tarvetta että kukaan opettaisi teitä, vaan niin kuin se sama voitelu opettaa teitä kaikesta, niin se on myös totta eikä ole valetta, ja niin kuin se on opettanut teitä, niin pysykää Hänessä. ]