Kun olin nuori uskossa, anoin armolahjoja, koska luulin että tulen niiden kautta täydelliseksi uskovaksi. Ei ole kuitenkaan niin tärkeää tavoitella lahjoja - kuin Jumalaa. Kaikkein välttämättömintä uskovalle on se että kuulee ja tuntee Jumalan tahdon. Kaikki muu on palvelemista varten, mitä Jumala lahjoittaa. Mutta tiedän sen, että ensin on aina etsittävä Jumalaa. Sekä ohessa laitettava kaikki pois, mikä viivyttää, ja estää etsimästä Jumalan Pyhiä kasvoja, eli Jumalan Pyhyyteen päästäkseen, on laitettava pois synti ja kaikki mikä on sellaista mikä kietoo.

Hengelliset aistit eivät tosin ole armolahjoja, vaan edellytyksiä olla Jumalan kanssa läheisessä yhteydessä ja vuorovaikutuksessa. On hyvin hyvin tärkeää että tuntee Jumalan tahdon ja mielen, on hyvin hyvin tärkeää että kuulee ja käsittää Hänen tahtonsa ja aivoituksensa. Ensin on tunteminen, sitten kuuleminen ja sitten näkeminen. On sellainen ihana palvonta laulu, jossa sanat menee näin "sydämen silmäni avaa Herra - sydämen silmäni - sut tahdon mä nähdä, nähdä koroitettuna..." Näkeminen ei ole lihallisin silmin nähtävää näkemistä.

Voi olla että se on sitä että näkee mielessä jonkun vision, joka on niinkuin tilannekuva jostakin tilanteesta tai kokonaisuudesta. Joku voi sitä nimittää mielikuvitukseksi, kuten joku voi Jumalan äänen kuulemistakin nimittää sellaiseksi ja Jumalan Hengen tuntemista nimittää myös teoreettisella tasolla milä lie ilmiöllä ja termillä.

Nykytiede on todella tehnyt paljon hallaa hengellisille asioille. Ihmiset pelkää hengellisiä asioita, pelkäävät että ylihengellisyys sairautta. Koska tiede uskottelee niin, sillä tiede ei tunne hengellistä näkökulmaa, tiede aina selittää kaiken objektiivisesti, tai psyykkeen kannnalta. Se ei paljon jätä mitään tulkintoja selittämättömän varaan. Jumala on kuitenkin tutkimattoman laaja. Tiede tutkii subjektiivisesti kaiken, mitätöiden ja kutistaen.

Myös on niin että nykyaika on hyvin yltäkylläistä. Ihminen on manipuloitu, olemaan riippuvainen vitamiineist, lisäravintoaineista, tarpeettomista kontrolleista. Ihminen on saatu, monella tavalla manipuloitua mieleltään. Ihminen ei luota yksinkertaisiin asioihin. Ihminen pelkää jos ei syö, niin heti kuolee ja tulee sairaaksi. Ihminen pelkää jos ei saa päivän vitamiineja, tulee heti sairaaksi.

Mutta kuinka paljon tärkeämpää olisi se että ihminen päivittäin huolehtisi sisimmästään, täyttymällä Hengellä, ja ajattelemalla Jumalan Sanoja. Pitäen itsestä huolta, että ei tule saastumuksia sisälle. Ihminen ei voi olla immuuni synnille, ellei ihminen elä Pyhityksessä ja täydessä Pyhän Hengen täyteydessä. Mikäli Hengen täyteys puuttuu, ihminen saa kovasti taistella omin voimin syntiä vastaan.

Mikäli ihminen katsoo televisiota, niin on selvä asia että se vaikuttaa ihmiseen. Mutta kun olet Pyhässä Hengessä voideltu, mikään ei uppoa sinuun, koska olet kyllästetty Jumalan Pyhyydessä, olet siis immuuni. Oletko huomannut, kun olet tyhjä Pyhästä Hengestä, silloin hyvin helposti eläydyt ja samaistut television ohjelman tarjontaan. Ja ehkä olet huomannut että rukouksen tai kokouksen jälkeen se on lähes mahdotonta, silloin siitä tulee paha ja vaivautunut olo.

Tuskimpa televisiosta tulee yhtään mitään, mikä ei jotenkin vaikuttaisi. Ellet sitten katso luontodokumenttia. Toki moni on hyödytöntä, eikä saastuta. Mutta se vie mielesi kauemmaksi Jumalasta. Ainakaan minä en halua hyödytöntä katsella ja tutkia. Ihminen haluaa luonnostaan harrastaa ajattelua ja aivotyöskentelyä. Mediaa palvoessa, ihminen on passiivinen vastaanottaja. Mutta kun elää Jumalalle, saa todellakin ajateltavaa ja pohdittavaa, joskus oikein pursuaa sitä ympäristöön.

Minä tosin tiedostan koko ajan itseni, minä tunnen itseä sen verran että en ota riskiä, että asettaisin itseni varaan mitään. Minä tiedostan heikkouden mikä minussa piilee. Minä tunnen lihan mielen, minä tiedostan sen koko aika väijyvän alitajunnassani. Mutta se ei voi ottaa hallintaa, koska kyllästän itseni Jumalan Hengessä ja Jumalan Sanoissa. Olin jokunen päivä sitten erittäin vaaravyöhykkeellä. Kun koen vaaran, menen Jeesuksen tykö, ja laitan sen mikä väijyy, sen pois. Kiitos ja kunnia olkoon Jumalan - amen!

Minua pelottaisi hirmuisesti ajatella että menettäisin Pyhän Hengen täyteyden. Ilman Häntä olisin epätoivoinen ja aika varmasti lankeaisin korvikkeisiin, joista tulisi epäjumalia minulle, alkaen vatsanpalvonnasta aina mediaan asti. En ole immuuni tyhjänä, edes vajaanakaan. Minun olisi mahdotonta olla immuuni. Hengestä täytenä tulvii, tyhjänä janoaa. Hengestä täytenä on ravittu, tyhjänä on nälkäinen. Tyhjä on pimeä, sokea ja kuuro. Hengestä täysi on valaistu, ymmätävä ja kuuleva.

Eli toisin sanoen jos olet täynnä Pyhästä Hengestä, sinuun ei mahdu maailman tarjontaa, sinulla ei ole ruokahaluja ravita itseä medialla tai juoruilla ym. Mutta mikäli olet vajaa Pyhästä Hengestä, silloin olet jo vaaravyöhykkeellä. Voit toisin sanoen olla otollinen Jumalalle, vain kun olet täynnä Häntä. Älä riskeeraa itseäsi, älä kyseenalaista, et kestä itsesssäsi. Paholainen uskottelee, että kestät ja Jumalan Henki siivilöi ja varjelee, niin että mikään paha ei tartu sinuun. Mutta se on katala valhe.

Monikaan ei taida tietää mitä on Jumalan etsintä eikä tiedä millainen Hän on. Häneen voi tulla riippuvaiseksi, voi olla että sinäkin kirjoitat hengellisiä kokemuksiasi ylös. Voi olla että luet niitä uudestaan ja uudestaan läpi, niin että ne todella opettaa sinua. Sillä hengelliset kirjoitukset on Pyhän Hengen opetuskirjeitä, joissa on omaa itseäsi seassa. Kun luet niitä, rakennut, koska ne on mittatilauskirjoituksia sinulle. Juuri sillä täsmällisenä hetkenä oikeaa ravintoa oikeana annoksena.

Voi olla että se mitä viikko sitten kirjoitit ja luit moneen kertaan, ei enää ravitse sinua. Olet taas kasvanut ja edistynyt, ja tarvitset uutta tuoretta vahvempaa opetusta ja ravintoa. Sinun tulee kasvaa uskossa. Sinun tulee kirjoittaa ylös, niitä asioita, mitkä on hyödyllisiä. Ja kehystää sitä ydinasiaa, lisänäkökulmilla, niin että asia laajenee ja laajenee. Näin opit, kun olet Pyhän Hengen opetuksessa.

On monesti niin että minulla on pieni siemen. Kirjoitan vaikka kolme ydin kappaletta. Ja vähitellen siihen tulee lisää ja lisää osasia. Ja siitä tuleekin hyvin laaja lopputulos. Ja ikäänkuin kasvan ja opin siinä koko aika. Jumala antaa siemenen ja myös sille kasvun. Mutta minä istutan ja Jumala huolehtii kokonaisuudesta alusta iäisyyteen asti, sillä loppuahan ei Hänessä ole. Tällekään kirjoitelmalleni en ole vielä otsikkoa laatinut, tämä on todella laaja aiheelta.