Kuinka monta kertaa Jeesus sanoi ja huusi komennussanoja? (vuorisaarnassa & auktoriteetissa)

MENKÄÄ
TEHKÄÄ
JULISTAKAA
PARANTAKAA
ANTAKAA
VALVOKAA
OPETTAKAA
KUULKAA
SEURATKAA
MENE
MYY
JAA
ÄLKÄÄ
OPPIKAA

Apostoli Paavali käytti vähemmän näitä ilmaisuja, tälläisessä käskymuodossa, Hän oli opettaja ja lähetystyöntekija. Mutta myös Johannes kastaja julisti Jeesuksen tapaan, sekä vanhan liiton profeetat. Myös Pietari julisti samaan tapaan, kuin Jeesus, hänellä olikin lisänimenä ollut Simon kiivailija. Ne jotka tekevät ja julistavat palkatta tai niin että palkka ei saa edellytys julistamiselle, niille maksetaan palkka taivaissa. Mutta ne jotka ovat palkan tai kunnian tavoittelemisen tähden julistajia, eivät saa siitä mitään palkkaa taivaassa. Jumala ei kunniaansa nimittäin jaa alaiselleen, jonka ansio Hänelle yksinomaan kuuluu. Ja tämä tietenkin koskee minuakin ja jokaista joka palvelee millä avuilla tahansa mitkä on Herran kunniaksi.

Nykyaikana ei saa enää puhua tuohon sävyyn, vaan korvasyyhyyn. (kunnioittavaa & pokkaaavaa)

voisitteko ystävällisesti
jos haluattko
luota armoon
älä huolehdi, ole vaan
voitte jos haluatte
ei ole pakko, mutta

Jos nykyaikana julistettaisiin Jeesuksen tapaa, sitä ihmistä aletaan vihata, koska se tapa, jolla Hän julisti, se osui omiintuntoihin. Niin ei saa enää julistaa kirkoissa, kaikki täytyy olla pehmeää ja ketään ei saa painostaa ja kehoittaa. Nykyään ei julisteta suoraan sanomaa ihmisten omille tunnoille. Näin tapahtuu tänä aikana. Ei ole ihme miksi uskovat elää paatumuksessa, koska parannusta ei julisteta suoraan käskevään sävyyn. Käskevä sävy saa ihmiset tekemään parannusta! Tai sitten eivät tee ja lähtevät kauemmaksi Jumalasta, eli paatuvat lisää. Eli terävä Sana erottaa jyvät akanoista. Niin täytyy tapahtua! Se on pakko tapahtua! Muuten herätystä ei tule! Herätys ei ole tyyntä teoreettista hapatusjulistusta. Jossa vaan puhutaan armosta, ja kuinka saa elää miten tykkää ja ajatella miten tykkää, ja armo kattaa kaiken! Ei niin! Se on Jumalan pilkkaa!

Lapsi tottelee vanhempaa, vanhemmella on oikeus komentaa, koska huoltajalla on auktoriteetti. Seurakunnan paimenella on myös seurakunnan jäseniä kohtaa velvoite julistaa kuten Jeesus julisti. Jeesus antoi kalliit esimerkit! Kuka enää julistaa palavaa Sanomaa Taivaasta? Kuka? Kaikki on neutraalia ja pelkkää armoa... sitä vaan että koko ajan piilotetaan ja kätketään syntejä, eli sallitaan niitä, siis armo peittää kaiken. Kirkoissa opetetaan näin. Ja niin myös kirkon johtajistokin toimii. Mikäli ei toimisi, eivät voisi kuvitellakaan olevansa siinä populaatiossa mukana kuin ovat. Joka pelkää ihmisiä pokkailee ja mielistelee, ei puhu kuten Jeesus puhui. Mutta joka pelkää Jumalaa tottelee Häntä, ja se ei pelkää ihmisten sanomisia ja ajatuksia, koska Jumala on suurempi ja arvovaltaisempi.

On aina kaksi puolta kaikissa asioissa -ihan kaikissa. Keskellä on häilyvyys, siihen ei pidä jäädä. Toisella puolella on synti, liha, maailma ja näkyvyys - toisella Pyhyys, iankaikkisuus, Jumala ja hengellisyys. Ei ole pysyvää sijaa missään siinä välissä. Se on mahdotonta. On joko tai ei. Voi elää tosin välissä, tiedän mitä se on. Mutta jompi kumpi puoli pitää valita. Välissä olijat ovat putoajia. Se ihminen joka julistaa aktoriteettissa, sitä todella vihataan. Itse en pidä ainakaan yhtään korvasyyhy kirjoituksista, ellei ne runoutta tai rukousta. Mutta se joka julistaa Kuten Jeesus, sitä pilkataan itsensä koroittajaksi. Ei Jeesuskaan koroittanut itseään, vaan Jumalaa, ja ne puheet alensi ihmiset, mutta myös niissä oli voima ja viisaus ja rakkaus.

Suurinta rakkaudettomuutta ihmisä kohtaan on se - että annetaan uinua synnissä, ja että armo peittää kaiken! Se on suorastaan salakavalaa petosta. Rakkautta on se että kaikki sanotaan suoraan, niinkuin Jumalan Sana ne opettaa. Se on rakkautta se. Vaikka se sattuu ja loukkaa, se on elämäksi, sille joka ojentautuu siihen, koska se on Jumalan Sanan mukaan koeteltua eikä vastoin Jumalan Sanaa. Rakkautta ei ole se että ollaan koko aika mielistelemässä ja vältetään loukkaamasta ketään. Jeesus on Jumalan Sanan mukaan loukkauskivi. Jumalan Sana on loukkauskivi. Se on ihmisen ylpeydelle loukkauskivi. Kristus on kallio, ei suo. Ja minua nimitetään raatelevaiseksi sudeksi joka tulee lammastarhaan sekä hajottaa sen ja vääräksi profeetaksi vieläpä uskovien suusta - sitä en todellakaan ymmärrä!

Mutta kaikki karismaatikot ovat kyllä samaan luokiteltu kuin minutkin. Eli vallankumouksellisiksi häiriköiksi. Jeesuskin oli vallankumouksellinen - ajatelkaapa!! On todella hassua ja ääliömäistä se, että ne jotka julistavat Jumalan Sanaa eli evankeliumia -Hengessä ja totuudessa, niiden arvostelijat ja halveksijat ovat tämän hengellisen vallankumouksen johtajan Jeesuksen Kristuksen pelastamia. Eli saman Jeesuksen pelastamia, ja saman Jumalan lapsia. Ja toiset elää kuten Sana neuvoo ja opettaa, ja ne jotka jotka eivät elä ja ole kuuliaisia Sanalle, pilkkaavat niitä jotka elävät sen mukaan sekä opettavat Sanaa kuten Jeesus tai apostolit tai profeetat.. En sano itsestäni että olisin nyt juuri sananmukaisessa ojennuksessa henkilökohtaisessa suhteessa itseeni, tässä elämäntilanteessa, mutta tahdon sitä.

Ei ole oppilas opettajaansa suurempi, mutta oppilas tosin voi olla eri luokalla ja tasolla kuin toinen, mutta samassa koulussa - Jumalan koulussa. Aineita on paljon. Joku on saanut erikoiskutsun lähetystyöhön, joku runouteen, joku kirjoittamiseen, joku pastoriksi, joku sielunhoitajaksi, joku lapsityöhön, joku uhraamiseen ym.. Ne on yhtä arvollisia palveluvirkoja kukin, toisaan poissulkematta kun Pyhä Henki ja Jumalan Sana kouluttaa. Tosin niissä on eri vastuu, toiset on välillisiä tehtäviä ihmisten kanssa. Toiset on suoraa yhteyttä Jumalaan, pois sulkien maailman ja ihmiset läheltä, kirjallisuuteen ja runouteen johtava Pyhän hengen koulutus on tälläistä.

Mutta yksikään valmistava palvelukutsu ei ole vähäpätöisempi toista. Mutta jotkut eivät valmistu koskaan. Valmistuminen tarkoittaa, että oppilas on opettajan kaltainen ja täysin motivoitunut ja kuuliainen, täysin yhtä mieltä Hänen kanssaan. Mutta onko paljon niitä, jotka halveksivat niitä joilla on eri tehtävä? Siksi koska eivät täytä toisten silmissä heidän edellyttämiä normejaan. Miksi? Eikö Jumala tiedä kaiken, ei Hän kutsumistaan ja kouluttautumistaan kadu. Eikä yksikään Jumalan palvelija kadu palvelutyötään, koska on vapaa ehtoisesti halustaan antautunut siihen koulutuksensa kautta.

Jumalan valtakunta ei tunne pakonalaisia tai kunnianhimoisia työntekijöitä. Sellaisille maksetaan palkka eri pussista, tässä ajassa (kehuina ja rahana ja lahjuksina) - kuin kuuliaisille palvelijoille maksetaan katoamaton palkka Taivasten Valtakunnassa. Jumala on kuitenkin antanut joka uskovalle avuja, kielellisiä, kirjallisia, instrumentaalisia tms.. Mutta ainoa motiivi tulee olla Jumalan ja Kristuksen tahdon tekeminen niiden kautta. Jumalan tahto on että yksikään Hänen omistaan ei huku, vaan pelastuu, ja että kaikki kansa tulee totuuden tietoon. Se ei ole ihmisen tahto, vaan Jumalan tahto. Kun ihminen tahtoo samaa kuin Jumala, niin ihminen on symmetriassa Jumalan Sanaan.

Mutta monet Jumalan koulussa olevat kadehtivat ja pilkkaavat toisia, joilla on eri avuja ja eri luokalla, siis eri tasolla olevia. Mutta jokainen saa kasvaa kutsunsa kautta, harjoittamalla sitä, sekä puhdistamalla itsensä kaikenlaisesta synnistä ja asenteesta, mikä pitää ihmisen ala-asteella alituisesti. Jumala ei kohota keskenkasvuisia lapsia seuraaville luokille, ennenkuin kaikki tarvittavat asiat on omaksuttu ja koeteltu. Ei Jumalan koulu tunne uskovia, joissa nukahdetaan pulpettiin tai ollaan koko aika välitunnilla. Ei niin saa olla, se on laiskuutta ja velttoutta. Mitä korkeammalle luokalle pääsee, sen vähempi kiinnostaa välitunnit ja sen herkeämättömpi on ottamaan vastaan Jumalan ilmoitusta.

Ylemmällä Jumalan kouluttautumisluokalla ei voi koskaan pilkata alemmalla asteella olevaa, paitsi kehoittaa ja kannustaa. Siksi koska ylemmälle luokalle pääsee, ainoastaan nöyrtymyksen ja kuuliaisuuden kautta. Alemmilla luokilla on valtaosa uskovista. Harvat on ne jotka pääsevät eteenpäin aina Jumalan tahdon toteuttamiseen asti, tätä nimitetään uskon kilvoitteluksi paavalinkirjeessä. Osa nukahtaa koulunpenkeissä, ne jotka aina nukkuvat ja ovat kateuteen asti pilkkaa ja ylpeyttä täynnä, heidät iskee paatumus, ja tämä maailma viekoittelee ne kokonaan pois Jumalan koulusta ja kirjoista, lopulta he on pihoilla kaiken aikaa. Aina pitää valvoa, ei saa koskaan jäädä torkkumaan!

Mikäli sinä olet uskova jota pilkataan ja solvataan Jumalan Sanan noudattamisen tähden, älä pelkää. Kun keskenkasvuiset uskovat on niillä välitunneillaan maailmassa, ne ovat vihollisen vaikutuksen alaisina silloin ja puhuvat mitä maailma syytää. Mutta itse et halua sinne ulos, koska tiedät että siellä rellestaviin vaikuttavat sielujenvihollinen ihmismielipiteisiin ja asenteisiin sekoittuneena. Vaan älä pue yllesi omaa mielipidettä, vaan pukeudu Kristukseen ja samastu Häneen. Ajattele Hänen lihansa päiviä, ja ole kuin Hän. Hän on puolellasi, vaikka kukaan muu ei ole. Älä sinä pukeudu maailmallisuuteen, vaan pysy pois siitä visusti, älä edes haaveile sellaisista.